Hvordan flytte en mobil batterihenger og hva kreves?

Ford med batteri

En mobil batterihenger med innebygget hurtiglader kan være en veldig praktisk og smart løsning for å få hurtigladet beltegående maskiner i løpet av arbeidsdagen. Da kan man heller flytte laderen bort til maskinen istedenfor å måtte bruke mye tid og energi på å belte bort til et ladepunkt.

For å kunne flytte batterihenger med hurtiglader bort til der maskinen står å jobber må man bruke et kjøretøy som er godkjent for å trekke 3,5 tonn. Det er f.eks. en pickup eller en hjullaster. Hengeren festes på hengerfeste som en vanlig tilhenger.

Den eneste elektriske bilen på markedet enda som kan trekke 3,5 tonn er en Ford F150 Lightning, som vist i bildet over. Denne er tilgjengelig i Norge

Kravene til sjåføren som skal trekke en batterihenger på 3,5 tonn med en pickup er 1) å ha førerkort klasse BE og 2) å ha bestått ADR kurs. Et ADR kurs kan tas på en kjøreskole eller på nett og tar ca. 20 timer.

Ved transport inne å byggeplassen eller ved kryssing av vei med byggeplass på begge sider er det ikke krav til ADR. Det er kun ved kjøring på offentlig vei at det er krav til ADR.

Vi tilbyr leie av mobile batterihengere som kommer i to ulike versjoner. Første versjon er laget for lading av én maskin om gangen og har kapasitet 192 kWh og har ett stk. 240 kW ladeuttak CCS2. Denne kan for eksempel lade en 25 tons Cat 320 z-line graver fra 20-85 % på 1 time ved 190 kW hurtiglading i pauser.

Batteriengeren kommer nå også i en ny versjon som er laget for å kunne lade 2 maskiner samtidig! Den har kapasitet 232 kWh og 2 CCS2 ladeuttak som kan levere tilsammen 360 kW. Det betyr at hengeren kan brukes til å lade f.eks. 2 stk. Cat 320 z-line beltegravere på 180 kW samtidig. De kan da lade fra 30-70 % hver på 35 min. i pauser.

Ta kontakt med oss om du har spørsmål til bruk av batterihengere på byggeplass eller kravene til ADR.

Legg igjen en kommentar

Du må være logget inn for å publisere en kommentar.